Welcome to the new Woodmann RCE Messageboards Regroupment
Please be patient while the rest of the site is restored.

To all Members of the old RCE Forums:
In order to log in, it will be necessary to reset your forum login password ("I forgot my password") using the original email address you registered with. You will be sent an email with a link to reset your password for that member account.

The old vBulletin forum was converted to phpBB format, requiring the passwords to be reset. If this is a problem for some because of a forgotten email address, please feel free to re-register with a new username. We are happy to welcome old and new members back to the forums! Thanks.

All new accounts are manually activated before you can post. Any questions can be PM'ed to Kayaker.

Olly, Windows 7 and the plugins...

Support forums for OllyDbg 32-bit Assembler-Level Debugger.
Developed by Oleh Yuschuk (http://www.ollydbg.de)
Locked
User avatar
Darkelf
Posts: 222
Joined: Wed Jan 24, 2007 7:20 pm

Olly, Windows 7 and the plugins...

Post by Darkelf »

Hi there,

well, Win7 is now in the ring for a couple of month and so far it seems to be a pretty good OS. What nettled me all the time, was the fact that some beloved plugins for Olly don't work under it (OllyAdvanced for instance). There was a patch for Vista but that doesn't work under Win7 neither. There are some other plugins that don't work anymore, so i decided to do something against that :)
Most of us have a virtual machine for reversing but sometimes I don't want to boot it just to play with some CrackMe. Anyway!, virtualization was nevertheless the key to success. I virtualized OLLYDBG.exe and loaddll.exe under XP with SP3 and put it here:

http://ifile.it/e2s5oj4

The password is: woodmann

You simply put the two of them in your Olly folder and run it as usual. Every plugin known to me works now under Vista or Win7 as Olly thinks it's running under XP. Note that your ollydbg.ini is NOT working with this .exe (it's simply ignored), because OLLYDBG.exe has it's own .ini file virtualized in it. BUT you can configure this Olly just as you wish - your settings will be stored in the ini (you just can't see it :) ). You can also rename my OLLYDBG.exe to something else. If you do that, place an additional (original) OLLYDBG.exe in the same folder where the renamed one resides (otherwise Olly won't run).
I hope someone finds that useful.

Dark hint:

If you are running Antivir from Avira, it MIGHT complain about some generic problem. This is a known issue, as you can read here:
http://communities.vmware.com/message/1132333

and here:
http://forum.avira.com/wbb/index.php?pa ... post731499

If you don't trust it, upload the .exe files to Jotti or something similar or simply don't use it.

Best regards
darkelf
Elenil
Senior Member
Posts: 140
Joined: Tue Sep 30, 2008 7:53 pm

Post by Elenil »

what about plugins that have a driver like phantom plug ? using ssdt or other things
User avatar
Darkelf
Posts: 222
Joined: Wed Jan 24, 2007 7:20 pm

Post by Darkelf »

Well, since I've used OllyAdvanced from the time it was released, I was never in need of another plugin with just the same abilities. So the answer is: I really don't know. Just try it. I will also try that and if it fails, I'll try to virtualize this plugin directly into Olly. Unfortunately I don't know how well this plugin interacts with any other plugin but we will see :)

Best regards
darkelf
hnhhzy

Post by hnhhzy »

why i use it,show me "GetEnvironmentString failed"?
my os version is win7 RTM 7600 x64
[IMG]http://i3.6.cn/cvbnm/eb/c2/b4/85f591e38 ... ec5694.jpg[/IMG]
User avatar
Darkelf
Posts: 222
Joined: Wed Jan 24, 2007 7:20 pm

Post by Darkelf »

Hi there,

try to name it "OLLYDBG.exe" if renaming to OLLYDBG_WIN7.exe won't work.
Sorry if that causes any inconvenience.

Best regards
darkelf

edit: I've just seen that you have a chinese, korean, japanese (sorry, can't tell exactly from your screenshot) Windows. I don't know if that causes the failure, but I think it's possible.
hnhhzy

Post by hnhhzy »

the same wrong.
i changed this name.because i use "OLLYDBG.exe" show the same wrong.so i change it.but same.

yes,i use chinese,is this problem?
hnhhzy

Post by hnhhzy »

can u add me msn? thx
[email protected]
User avatar
Darkelf
Posts: 222
Joined: Wed Jan 24, 2007 7:20 pm

Post by Darkelf »

Sorry. I don't even have an MSN account.
In case real-time communication is needed, I prefer IRC. I will write you an email within the next hours.
As for your chinese Windows - I really don't know if the chinese characters causes the virtual app not finding the needed environment variables, but I guess I would bet something on it.
Head up, there is a solution for everything ;)
_genuine
Member
Posts: 78
Joined: Wed Oct 07, 2009 4:55 pm

Post by _genuine »

Thanks for this one DarkElf.
jadehawk

Post by jadehawk »

Hi tried to d/l the file but the link does not work.. can you reupload? thank you
User avatar
Darkelf
Posts: 222
Joined: Wed Jan 24, 2007 7:20 pm

Post by Darkelf »

Yes, I can.
I will return home within the next two hours and reupload it then.
Watch this post for an update.

darkelf
User avatar
Kayaker
Posts: 4179
Joined: Thu Oct 26, 2000 11:00 am

Post by Kayaker »

Darkelf, if you want why don't you create a new entry for it in the CRCETL and upload it as a locally archived zip file. You can put a description, date, etc. and update it at any time if you modify it.

It sounds like this existing category already fits the bill for where to put it..

http://www.woodmann.com/collaborative/t ... m_Versions
jadehawk

Post by jadehawk »

[quote="Darkelf"]Yes, I can.
I will return home within the next two hours and reupload it then.
Watch this post for an update.

darkelf[/QUOTE]

Great Thank you for taking your time and respond to my post ;)
User avatar
Darkelf
Posts: 222
Joined: Wed Jan 24, 2007 7:20 pm

Post by Darkelf »

Sorry for being late.
I did as kayaker suggested and put it into the CRCETL. You can find it here:

http://www.woodmann.com/collaborative/t ... y_for_Win7

I noticed that there was an issue with my previous version as it was unable to debug DLLs (they did not load). This problem is solved now. If there is more that does not work properly, please post a comment in CRCETL or drop me a line via PM.

Best regards
darkelf
jadehawk

Thank you

Post by jadehawk »

Thank you for the Re-upload :)
Locked