Results 1 to 3 of 3

Thread: SoftIce NT, API breakpoints don't work

  1. #1
    StarShock
    Guest

    SoftIce NT, API breakpoints don't work

    I'm using softice for NT with my Windows 2000 and for some reason bpx MessageBoxA (or W), bpx CreateFileA/W, bpx WriteFile, etc... . . . (you get the picture), don't work.

    I also have SoftIce for w9x on my win98 and all these breakpoints work fine.

    I tried changing EXP=\SystemRoot\...\kernel32.dll, ...user32..., etc. to EXP=D:\WINNT\...\kernel32.dll and so forth, but that didn't change anything. All the functions show up with the EXP command either way...

    I used to have SoftIce loaded on here before I reformatted my h/d and it was working, but I don't know what I did different this time.

    Phillip

    P.S. One more hint. I noticed that after doing bpx .... and then bl I get something like:
    00) #00FE:000275d5
    and I know (at least at some point) what it should show is:
    00) USER32!MessageBoxA
    or something like that instead of just the numbers.
    I promise that I have read the FAQ and tried to use the Search to answer my question.

  2. #2
    DGR
    Guest
    Hey there,

    What sp are u using? If sp2 you'll need to get the (free) updated ntice.sys from numega.com. Else try loading the symbol files (debug symbols are freely available through ms.com) but be sure to use the right versions. That is, sp2 symbols if u use sp2 etc...

    Good luck
    I promise that I have read the FAQ and tried to use the Search to answer my question.

  3. #3
    StarShock
    Guest
    OK, thanks. I will definitely try it. I'm just having trouble finding the right ntice.sys. I found one but it was like for version 3.25 of softice and I have 4.0.5...
    I promise that I have read the FAQ and tried to use the Search to answer my question.

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: September 15th, 2011, 17:45
  2. Help on breakpoints
    By Anonymous in forum OllyDbg Support Forums
    Replies: 2
    Last Post: September 29th, 2003, 09:03
  3. WinXP: SoftICE breakpoints dont work?
    By Vaboc in forum Tools of Our Trade (TOT) Messageboard
    Replies: 1
    Last Post: August 25th, 2002, 06:09
  4. SoftIce clears my breakpoints!
    By me (very original, isn't it? in forum Tools of Our Trade (TOT) Messageboard
    Replies: 11
    Last Post: March 2nd, 2001, 14:41
  5. SoftIce breakpoints on offsets/RVAīs?
    By Dreadnought in forum Tools of Our Trade (TOT) Messageboard
    Replies: 2
    Last Post: January 11th, 2001, 07:50

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •