PDA

View Full Version : lida error


Goblin
October 3rd, 2005, 08:22
Hello. I have trouble with lida (Linux Interactive DisAssembler) when i try open some program in lida. I see text : Jumping to entrypoint 0xxxxxx. And then error
0xxxxxx not found in address range. I use knoppix DVD 4.00 installed in hdd. Have anyone any tips ? thx

0xf001
October 3rd, 2005, 12:21
Hi Goblin !,

i have had the same problem when i switched to debian the reason behind is explained on the sourcforge help forum for lida:

http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=387572

basically it is the mmap call that causes the problem (simple stupid )

see here how a solution if that is really your problem:

Quote:
You can't MAP_SHARED a file opened in readonly mode. Using MAP_PRIVATE works fine.

lida_back.c:724 image = mmap(0, tmpStat.st_size, PROT_READ, MAP_SHARED, fTarget, 0);
should be
lida_back.c:724 image = mmap(NULL, tmpStat.st_size, PROT_READ, MAP_PRIVATE, fTarget, 0);

Many valid pointers look like negative integers. mmap errors are exactly equal to -1.

lida_back.c:724 if ((int) image < 1) return (-1);
should be
lida_back.c:724 if ((int) image == -1) return (-1);



from what i know lida is frozen as it is, it is a quickhack that grow huge it is beeing completely redeveloped as a native C/Qt/KDE app to solve the several gui quirks and finally leave perl out. i have no idea when a new version will appear tough

i hope that addressed your problem?

cheers and happy disassembling ,

0xf001

Goblin
October 5th, 2005, 03:15
Thank you very much. All working now.